Sommerhilsen

På full fart inn i sommeren sender vi en hilsen til alle musikanter, instruktører og foreldre og takker for en flott korpsvår. Det har vært godt å endelig ha et semester med helt normale korpsaktiviteter, uten strenge begrensninger og plutselige endringer av planer.

På nyåret ble Ungdomsbrassen Regionsmester i 1. divisjon brass. Gratulerer!

Fra oppvarmingsrommet før DM. Foto: Hanne Grindvoll

I april fikk vi endelig gjennomført en tradisjonell Medaljedrysskonsert, med et flott program og utdeling av medaljer og prisen for årets musikant. Mai ble en korpsfest med nydelige rammer både på 1. og 17. mai. Selv om mange i korpset ikke hadde gått i barnetoget før på grunn av pandemien og det ble mye venting på Festningsplassen, gjorde alle en super innsats, og vi fikk mange smil og kommentarer fra tilskuere underveis om at det lød bra. Det ble også en lang rekke spillinger på feiringene til konfirmantene i korpset, noe det ble satt stor pris på.

På den flotte sommerkonserten fikk alle de fire korpsene vist fram hva de har lært, og Ungdomsbrassen ga oss noen smakebiter på det de skal jobbe med til høsten. Korpset kastet også glans over avslutningen for 7. trinn på Hasle skole.

Til tross for utfordringene pandemien har gitt, har vi både rekruttert nye musikanter, beholdt et høyt medlemstall og opprettholdt et høyt musikalsk nivå i korpset.

Aspirantkorpset har hatt øvelser torsdager i AKS tiden. Her har vi stort sett fokusert på gehørspill og det å være sammen i et samspill. Etter påske forsvant de fleste 3. klassingene inn i Juniorkorpset, og til høsten vil alle fjorårets aspiranter bli tatt inn i Juniorkorpset.

Juniorkorpset har hatt en kjempebra utvikling siden skolene gikk tilbake til Grønt nivå og Norge åpnet igjen. Musikantene i Juniorkorpset fikk en vanskelig start på korpslivet da de etter bare få måneder måtte over på digital undervisning. To år er lang tid… Når det er sagt, så er det imponerende hvordan Juniorkorpset skjøt fart, og fikk hevet det musikalske nivået det siste semesteret! Dessverre ble dirigent Anja-Christin langtidssykemeldt rett etter vinterferien. Heldigvis fikk vi på plass vikar kjapt. Vi håper Anja-Christin er på bedringens vei og tilbake etter sommerferien. De fleste 4. klassingene ble flyttet over i Mellombrassen rett etter påske. De tok Mellombrassen med storm, og var med på å heve nivået frem mot sommerkonserten 🙂 Bravo!

Mellombrassen – Det er ikke annet å si enn at det er fantastisk å høre på utviklingen av Mellombrassen. Dette er også en gjeng som var veldig unge da pandemien inntraff, og mistet mye samspill. I likhet med Juniorkorpset skjøt Mellombrassen voldsomt fart på nivå, og er på god vei til å bli et 3. divisjonskorps. Så med det nivået, satser vi på å være med i distriktsmesterskapet i 3. divisjon i 2023. Rett og slett imponerende! Fire musikanter fra Mellombrassen flyttet over i Ungdomsbrassen og har ingen problemer med å fikse det som spilles der. Veldig bra!

Ungdomsbrassen – Det har vært enestående innsats fra alle i Ungdomsbrassen utover våren! Vi har nå en gjeng musikanter som skaper utrolig mye bra sammen, både sosialt og musikalsk. Samholdet var ekstra tydelig utover våren, da alle marsjoppdrag, både på høytidsdager og konfirmasjoner, ble gjennomført i fin stil. De nye musikantene fra Mellombrassen ble tatt godt imot, og har allerede gjort seg godt bemerket ved å, bokstavelig talt, henge med på notene i Ungdomsbrassen! Med et utrolig stort potensiale i korpset gleder vi oss til å ta fatt på høstsesongen!

Vi fikk avholdt et veldig vellykket loppemarked på Hasle skole med skikkelig god nabolagsstemning og supert salg. Det gir oss et godt utgangspunkt for å få til fine aktiviteter over sommeren. Tusen takk til alle som bidro!

Fra sommerkonserten. Foto: Sissel Larsen

Vi har allerede mange planer for høsten; Første samspill er torsdag 25. august og vi har både turer, konserter og annet på programmet; se oppdatert terminliste her: Timeplan – Hasle skolekorps

Vi gleder oss allerede til det – og ønsker dere alle en god sommer så lenge!

Vennlig hilsen 

dirigentene og styret